29 април 2010

"Всички заедно за чиста пророда"


На 22 април отбелязохме международния ден на Земята. Децата от IIIА и IVА група участваха в Карнавал - ревю, съвместна инициатива на ОДЗ "Приказка", ОДЗ "Детски свят" и ОДЗ "Първи юни". Дефилираха в костюми, които изработиха от отпадъчни материали с помощта на родители и учители. Превърнаха се във феи, принцеси, рицари, вълшебници, приказни герои.
Благодарим на всички отзивчиви родители!

28 април 2010

Весело детско шоу с Макдоналдс


С много настроение, усмивки и детски игри в ОДЗ " Приказка" посрещнахме гостите от Макдоналдс. Роналд забавлява децата от ІІа и ІІб група.Игрите бяха забавни и много поучителни.Децата разбраха как да опазват и да се грижат за природата и получиха много награди. Чаровният Роналд успя да внесе много весело, пролетно настроение и на нас - учителите в детското заведение. Благодарим Ви приятели!

IV В група в парк "Златни пясъци"



Във връзка с работата по проект "Да запазим Златни пясъци днес и за в бъдеще" децата от IVВ група посетиха парка и проследиха образователния маршрут "Песента на гората". Маршрутът предлага нов, атрактивен подход за запознаване на посетителите с птичето царство на природения парк. Леката и приятна разходка същевременно бе предизвикателство за всеки природолюбител да чуе едни от най- често срещаните видове птици в парка. Мястото за отдих и занимания разполага с интерпретативни игри и възможности за занимания на различни екологични теми.

27 април 2010

Алианс за родители


Вече е факт - в "Приказка" се учреди АЛИАНС ЗА РОДИТЕЛИ. Негов фокус ще е партньорството между учители и родители - заедно за преодоляване на предизвикателства и трудни ситуации от ежедневието на децата. Интерактивната родителска среща на тема "Децата - първа наша грижа" се осъществи със съдействието на Цвета Стоянова, детски психолог от кабинет „Емпатия" към дирекция „Образование" на Община Варна. В малки групи четиридесет родители и учители имаха възможност да работят върху проект „Детски умения за родители и учители". Те разискваха конкретни казуси, предложени от реалната практика на учителския колектив по модела на Хелзинкския институт по фокусирана към решения терапия.


23 април 2010

22 април 2010

По проекта ,, Нашата цветна градина в стаята и на открито''


С много търпение и грижа за нашите заленчуци.

21 април 2010

На есен сме на училище 4а и 4б групи

С интерес и вълнение днес посетихме близкото училище. Разгледахме класните стаи. Поканиха ни в стаята на 1в клас. Те ни поздравиха със стихотворение изпълнено от Рая и песента ,, Хубаво е в първи клас''. Г-жа Милена Димова ни разказа как учениците си подготвят уроците, как се учат да четат и пишат.
Знаем, че това се очаква и от нас. А ние почти сме готови...

17 април 2010

Вместо игри на открито - игри във физкултурния салон 4б група


Не успяхме да поиграем на открито но поиграхме във физкултурния салон

13 април 2010

Да живеем в хармония с природата


С огромен интерес и желание да направим нещо различно ние - децата от ,,Приказка'' посадихме черешово дърво, засяхме разсад на латинки и луковици, салати и картофи, теменужки и билки. Вярваме, че утре нашата градина ще бъде по-хубава от днес.

11 април 2010

Голямото пролетно чистене - 12.04.-23.04

,,ВСИЧКИ ЗАЕДНО ЗА ЧИСТА ПРИРОДА'' - съвмесна инициатива на ОДЗ10,, Приказка'', ОДЗ11,, Детски свят''и ОДЗ,, Първи юни'' под егидата на Кирил Йорданов - кмет на Община Варна
ПРОГРАМА:
12.04 - Откриване на инициативата
13-16.04 - ,, Да живеем в хармония с природата''- озеленяване, засаждане, почистване на тревни площи и площадки
16.04- Игри сред природата - 10 часа пред парка на ресторант Борисовата воденица - съвмесно мероприятие на трите детски градини
12-25.04- боядисване на оградата- централна сграда
19-21.04- ,, Сръчни ръце''- работа с отпадъчни материали
22.04- Карнавал- ревю в ОДЗ11,, Детски свят''10 часа- съвмесна дейност на трите детски градини
23.04- Закриване на инициативата
КАНИМ РОДИТЕЛИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ИНИЦИАТИВИТЕ. ЗА НАЙ-ТРУДОЛЮБИВИТЕ ЩЕ ИМА ИЗНЕНАДИ.

01 април 2010

По проекта ,, Нашата цветна градина в стаята и на открито''


Март е женски месец и като такъв той е началото, в който се заражда живота. На нас почти импулсивно ни се иска да участваме в сътворението. Да засадим градината, дърво, храст или само едно цвете в саксия или да научим нови неща за тях. А как да го направим? Старите цветари и градинари са запознати, за начинаещите на помощ идва Интернет, списанията и нашите учителки.