27 февруари 2015

От деца за деца

Децата от ІV а  група поздравиха своите приятели от детската градина с предстоящите празници и им пожелаха да са здрави - бели и червени като мартеничките, горди и достойни българчета.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


19 февруари 2015

Малки плувци

През седмиците на открити врати в детската градина се провеждат и тренировки по плуване пред родители. Децата показват наученото под формата на весели и състезателни игри. 
Вижте демонстрацията на част от децата от ІІІ а група 
"Дядовата ръкавичка".


13 февруари 2015

РАБОТА ПО ПРОЕКТ "ДА НАМАЛИМ ОТПАДЪЦИТЕ"



Стартираха дейностите по проекта „Да намалим отпадъците – количество на рециклираната хартия” в  ОДЗ „Приказка”.  В детските групи се обособиха места за разделно събиране на отпадъчна хартия, а на специално табло ежеседмично отбелязваме количеството, събрано от всяка група. Децата от ІV а група изработиха апликации от отпадъчни материали и ги подредиха на специално табло в родителския кът.



НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЕКОЛОГИЧНО ВЪЗПИТАНИЕ


Имаме  удоволствието да съобщим, че като Еко училище, с помощта на Българско Движение „Син флаг“ - представител за България на Фондацията за екологично образование, сме одобрени и участваме в два проекта на Фондацията. 

Единият е “Да намалим отпадъците” по темата Количество рециклирана хартия, а другият  е финансиран  от Глобалния горски фонд на Програма „Учим за гората".
 

10 февруари 2015

Седмица на здравето

Ето и снимки от дейностите в другите групи.
Ароматен чай и красиви плодови и зеленчукови салати сами си направиха и похапнаха децата.
Малките актьори от ІV а представиха етюда "Зайко мие ръцете си", а спортистите от отбора по плуване демонстрираха тренировка за бодър дух и здраво тяло!


08 февруари 2015

По традиция в ОДЗ" Приказка" първата седмица на февруари е посветена на здравето и всичко свързано с него. В четвърта "Б" група беседвахме за хигиенни навици, полезни храни здравословен начин на живот. Приготвихме си вкусни сандвичи и чай.