ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Страници

16 февруари 2021

Среща на деца от варненски детски градини чрез приложения на Google

Поредна педагогическа ситуация със средства на дигиталните технологии  се проведе  между деца от варненските детски градини - ДГ № 44 "Валентина Терешкова" и  ДГ № 39 "Приказка".  Учителите използваха приложения на Google – Jamboard и Meet.

Какво е Jamboard? Jamboard е интерактивна бяла дъска, разработена от Google, като част от Google Workspace и има съвместимост за онлайн сътрудничество чрез поддръжка на различни платформи, чрез безплатния пакет Google Docs. Базирана на облак, тя позволява на близки и отдалечени екипи  да споделят идеи ефективно, да си сътрудничат по всяко време и навсякъде. 

Възможността на Jamboard да се активират инструменти на повече от един играч, се оказа изключително иновативно попадение за  реализиране на образователни цели с деца на 5-7 възраст. 

В педагогическата ситуация платформата осигури в реално време и едновременно децата от групите "Бърборино" и "Многознайко" да решават едни и същи образователни задачи на тема "Зимуващи птици", някои от които с елементи на състезание. Инструментите на Jamboard се използват от двете групи върху предварително подготвени от учителите ресурси, като работят с писалка в един и същи момент - ограждат картинки, съставят изречение по модел, броят, записват, изтриват и пр. Всеки един от малчуганите вижда какво работи на дъската и другия отбор, което е изключително интесно и стимулиращо за всички. За начало и край на срещата се използва  Google Meet – децата да се видят, да се поздравят, да споделят други знания и опит. 

Сътрудничеството между децата ще продължи с виртуални игри за сглобяване на пъзел, създадени специално по темата от учителите в www.jigsawplanet.com, където отново ще приложат своя технологичен опит  и знания. 

Главен  учител Жечка Стоянова от ДГ "Валентина Терешкова"  и старши  учител Ваня  Иванова от ДГ "Приказка" използват технологиите, като модерно пространство, за съвместна работа между учители и деца от предучилищна възраст.



Няма коментари:

Публикуване на коментар