21 декември 2020

ОБРЪЩЕНИЕ

 „Заедно можем много повече“

 Уважаеми родители,

Във връзка с преустановяване посещенията на децата в ДГ съгласно заповед № РД09-3464 /27.11.2020 г. на Министъра на образованието в ДГ 39 “Приказка“ започна педагогическо взаимодействие в електронна среда от разстояние, което се осъществява от учителите  чрез средствата на информационните и комуникационни технологии при активното участие на родителите.

 Информирам Ви, че:

Ø  Педагогическото взаимодействие ще се осъществява чрез предоставяне на материали, обучителни и занимателни дейности, конкретни идеи за провеждане на разнообразни и развиващи дейности с децата в семейна среда, при активното участие на родителите, което е ключов фактор за реализирането им.

Ø  Учителите ще поддържат връзка със семействата и децата, ще предоставят конкретни указания и подкрепа на родителите чрез образователна платформа „Умни дечица“, затворена ФБ група, приложения, вайбър, телефон, електронна поща и др., чрез предоставяне на разработени материали, видеа, аудиофайлове, с помощта на които, чрез игрови ситуации вкъщи, децата да подобряват познанията си, да развиват логическото си мислене, да комуникират, да творят, да поддържат физическата си форма и психическо благополучие.

Ø  Всеки ден сутрин - 2 ч. и следобяд - 2 ч. педагозите ще бъдат на разположение за отговори на вашите въпроси, затруднения, препоръки, индивидуално консултиране и подкрепа, обратна връзка за проследяване постиженията на децата и др. Часовете за всяка група са определени след проучване направено от учителите с родителите на децата от групата.

Ø  Изпълнението на различните задачи е по Ваше желание в удобно за Вас време и в дни, когато можете да отделите повече време за детето си.

Надявам се да откликнете на предоставената подкрепа и възможности за   съвместна работа на родители и учители.

Нека престоят у дома да бъде ползотворен, интересен за всички участващи страни и развиващ за децата.

 

 Благодаря Ви предварително!

 Бъдете здрави!

 

  Анета Попова

 Директор ДГ 39 „Приказка“

Няма коментари:

Публикуване на коментар